MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NE “TURUNCU BAYRAK ADAYI” ÖDÜLÜ

2013 yılında T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi “MÜHENGEL” projesi ile engelliler için erişilebilir hale getirilmiştir. Yüksek Öğretim Kurulu Engelli Öğrenci Komisyonu tarafından tüm üniversitelere; Mart ayında, üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi, ayrıca kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Program Nişanları” verilmesi için başvuru daveti göndermesi üzerine 45 üniversite değişik kategorilerde (mekanda, eğitimde, sosyal alanda) başvuruda bulunmuştur. Engelli Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Menşure AYDIN ve Arş. Gör. Dr. Mehlika KOCABAŞ AKAY tarafından Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi adına “Mekanda Erişilebilirlik Turuncu Bayrak Yarışı”na başvuru yapılmıştır. 45 Üniversitenin başvuruda bulunduğu bu yarışmada Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi turuncu bayrak yarışı başvurusu “Engelsiz Bayrak Adayı" ile ödüllendirilmiştir. Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet KÜÇÜK ve Engelli Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Menşure AYDIN, Turuncu Bayrak Adayı ödülünü Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin ÖZTÜRK’e takdim etmişlerdir.