ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ

Bölümümüzde, Almanya’da Christian-Albrechts-Kiel Üniversitesi ve GFZ-Potsdam (Geo Forschungs Zentrum) Kurumu, Slovakya’da Comenius Üniversitesi-Bratislava ile ERASMUS projesi kapsamındaki ikili anlaşmalarımız ile öğrenci değişimi gerçekleştirilmektedir. Bu anlaşmalarımız çerçevesinde her yıl lisans öğrencilerimiz bir yarıyıl, lisansüstü öğrencilerimiz ise iki yarıyıl süresince bu üniversitelere giderek teorik ve uygulamalı bilgilerini artırabilmektedirler. Bu anlaşmalar sayesinde tüm öğrencilerimiz yurtdışı deneyim kazanma fırsatı bulabilmektedir. Avrupa Birliğince desteklenen bir proje olan European Union Intensive Programme, International Course on Archaeo Geophysics (INCA) yaz okulu 2008-2010 yılları arasında, her yıl katılımcı ülkelerden birinde düzenlenmiştir. Avrupa Birliği tarafından çok başarılı bulunan INCA yaz okulunun, önümüzdeki yıllarda sürekli olarak yapılması planlanmaktadır. Ayrıca her yıl yaz döneminde, işbirliği içinde olduğumuz yerli ve yabancı üniversitelerin çeşitli bölgelerdeki arkeolojik kalıntı sahalarında yapmış oldukları jeofizik araştırmalara öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katılabilmektedirler.