5.Uluslararası Deprem Sempozyumu 2015 Kocaeli
Değerli Bilim Adamları, Araştırmacılar ve Deprem Uzmanları: Depremi merkezinde yaşayan ve bir süre ailemle göçük altında kalarak deprem sonrası sıkıntıları bizzat yaşayan bir akademisyen olarak, maruz kaldığımız büyük felâketten ders çıkarmamız ve benzer acıları bir daha yaşamamak için gerekli önlemleri almamız gerektiği kanaatindeyim. Bunu bir görev olarak algılayan Kocaeli Üniversitesi, 2003 yılından itibaren düzenlediği 4 deprem sempozyumu ile ülkemizin deprem gerçeğine gereken hassasiyeti göstermiş ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Bilim adamı ve araştırmacıların ilmî, ilimiz ve ülkemizin önde gelen kuruluşlarının da maddi destekleri ile düzenlenen sempozyumlardan çıkan sonuçlar dikkatleri deprem tedbirleri üzerinde yoğunlaştırmış, depremden korunma hususunda yeni yol ve yöntemler arayışında etkili olmuştur. Üniversitemizin deprem ile ilgili bu hassasiyeti takdire şayandır.
Sempozyum Onursal Başkanı Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ