ETKİNLİKLERİMİZ

22-24 Ekim 2007 Uluslararası Deprem Sempozyumu
Amaç Bu sempozyumda jeofizik, jeoloji , jeodezi, çevre, inşaat mühendislikleri, mimarlık, arkeoloji, ekonomi, felsefe, hukuk, sosyal ve tıp bilimleri alanlarında depremle ilişkilendirilebilecek hemen hemen her konuda sunum olacaktır. Bizim amacımız, depremle ilişkilendirilebilecek her konuda çalışan bilim adamlarını bir araya getirerek deprem riskinin, depremin ekonomik, sosyal ve psikolojik etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmalarda bilgi alışverişini sağlamaktır.
Uluslararası Deprem Sempozyumu 2009 Kocaeli
5.Uluslararası Deprem Sempozyumu 2015 Kocaeli
Değerli Bilim Adamları, Araştırmacılar ve Deprem Uzmanları:
Depremi merkezinde yaşayan ve bir süre ailemle göçük altında kalarak deprem sonrası sıkıntıları bizzat yaşayan bir akademisyen olarak, maruz kaldığımız büyük felâketten ders çıkarmamız ve benzer acıları bir daha yaşamamak için gerekli önlemleri almamız gerektiği kanaatindeyim. Bunu bir görev olarak algılayan Kocaeli Üniversitesi, 2003 yılından itibaren düzenlediği 4 deprem sempozyumu ile ülkemizin deprem gerçeğine gereken hassasiyeti göstermiş ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Bilim adamı ve araştırmacıların ilmî, ilimiz ve ülkemizin önde gelen kuruluşlarının da maddi destekleri ile düzenlenen sempozyumlardan çıkan sonuçlar dikkatleri deprem tedbirleri üzerinde yoğunlaştırmış, depremden korunma hususunda yeni yol ve yöntemler arayışında etkili olmuştur. Üniversitemizin deprem ile ilgili bu hassasiyeti takdire şayandır.
Sempozyum Onursal Başkanı Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ
6. Yer Elektrik Çalıştayı
Sunuş ve Çağrı 2006 yılından beri elektrik-elektromanyetik konularında çalışan yerbilimcileri bir araya getiren Yer Elektrik Çalıştayları sırasıyla Boğaziçi, İstanbul Teknik, Ankara, 9 Eylül ve İstanbul Üniversiteleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Yer Elektrik Çalıştayları geleneksel olarak 2 yılda bir üniversitelerin jeofizik mühendisliği bölümleri tarafından düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde bir araya gelen, akademisyen, öğrenci ve çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda çalışan araştırmacılar arasında yoğun bir şekilde tecrübe ve bilgi paylaşımı gerçekleşmektedir. Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü olarak 6. Yer Elektrik Çalıştayı’nı 23-25 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kocaeli’nde Kartepe Park Otel’inde düzenleyeceğiz. Elektrik ve elektromanyetik konuları ile ilgilenen araştırmacıları, meslektaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Prof. Dr. Cengiz Kurtuluş (Düzenleme Kurulu Başkanı)

Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Kocaeli Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Müdürlüğü tarafından iş birliği protokolü imzalandı. Antikkapı’da gerçekleştirilen törene Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, KOÜ Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Akman, AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. İmzalanan protokol ile Kocaeli’de oluşacak her hangi bir afet için mahalleler bilinçlendirilecek. İLK MÜDAHALE HER ZAMAN ÖNEMLİDİR Protokol imza töreninde Kocaeli’de afetlere karşı her an hazır olmamız gerektiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mengüç, ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, biz ilgili çalışmaları sürekli gerçekleştiriyoruz. Bu imzalanan protokolle afetin her türlüsüne karşı vatandaşlarımıza eğitimler gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında öncelikle bir pilot bölge belirleyecek ve eğitimlere başlayacağız. Afetlerde ilk müdahale her zaman çok önemlidir. Bu eğitimler ile bu müdahale için çalışacağız‘’ diye konuştu. İŞ BİRLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ Her iki kurum ile de birlikte çalışmaktan memnun olduğunu dile getiren KOÜ Genel Sekreter Yardımcısı Akman, ‘’Üniversite olarak güzide iki kurumla işbirliği yapmaktan çok memnunuz. Bu protokolün Kocaeli’ye hayırlı olmasını diliyor, elimizden geleni sonuna kadar yapacağımızı belirtmek istiyorum‘’ dedi. AFETLERDEN DERS ALDIK Protokol imza töreninde afetlerden gerekli dersler alınarak çalışmaların bu yönde ilerlediğini bildiren Kocaeli AFAD İl Müdürü Tekoğul, ‘’AFAD olarak bu projede yer almaktan dolayı sevinçliyiz. Bu projeyle ilk müdahaleye odaklı eğitimler gerçekleştireceğiz. Mahallelerimizi bilinçlendirmek en önemli hedefimiz. Projede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ile ortak çalışmaktan dolayı oldukça memnunuz. Protokolün tüm Kocaeli’ye hayırlı olmasını dileriz ‘’ diye konuştu. CUMHURİYET MAHALLESİ PİLOT MAHALLE SEÇİLDİ Pilot mahalle olarak seçilen İzmit ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nden başlayarak bir buçuk yıl boyunca Kocaeli’nin farklı mahallelerinde afet gönüllü gruplarına eğitimler yapılacak. Mahallelerde Temel Afet Bilinci Eğitimi, İl Yardım Eğitimi, Yangın Eğitimi, Hafif Kurtarma Eğitimi ve Psikolojik İlk Yardım eğitimleri gerçekleştirilecek.