BASINDA BİZ

Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi
Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ nin ortaklaşa gerçekleştirdiği, “Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi” protokolü imzalandı.
1
Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Sivil Savunma Amirliği tarafından Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında eğitim bilincini hedef alan bir eğitim programı düzenlendi
Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Sivil Savunma Amirliği tarafından Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında temel eğitim bilincini ele alan, depremin ve acil durumlarda neler yapılması gerektiğini vurgulayan bir eğitim programı gerçekletirildi. Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salim Tekoğul, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Personeli, KOÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Marmara Denizi\
Prof. Dr. Kurtuluş: Son deprem, küçük bir sağ yanal doğrultu atım bileşeni olan ters faylanmadan meydana gelmiştir. Depremin, Yalova-Adalar ve Yalova-Armutlu Fay Hatları üzerinde yer almaması, bu depremin lokal bir kırıktan meydana geldiğini gösteriyor.
Deprem Ciddiye Alınmalı
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Radyosu Radyo K.İ.'nin haber aktüel programı Güne Bakış'ta "1-7 Mart Deprem Haftası" hakkında konuşuldu. Helin Kaya ve Mesmi Özer Korkutan'ın sunduğu Güne Bakış programına Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kurtuluş konuk oldu.
Ankara'daki patlama 1.4 şiddetindeki depreme eşit
Ankara Kızılay'da yapılan terör saldırısına ilişkin sismik kayıtları analiz eden Kocaeli Üniversitesi'ndeki sismoloji çalışma grubu, patlamanın etki olarak 1,4 büyüklüğündeki depremle eşdeğer olduğunu belirledi.
1 Yıl Önce-1 Yıl Sonra
Marmara Denizi
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kurtuluş, Marmara Denizi'nde en son meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin, küçük bir sağ yanal doğrultu atım bileşeni olan ters faylanmadan meydana geldiğini belirterek,"Depremin, Yalova-Adalar ve Yalova-Armutlu Fay Hatları üzerinde yer almaması, bu depremin lokal bir kırıktan meydana geldiğini göstermektedir.