Hakkımızda

Jeofizik Mühendisliği bölümü, Kocaeli Üniversitesi' nin en eski bölümlerinden biri olarak, 1979 yılında Kocaeli Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi (DMMA), Temel Bilimler Fakültesi içerisinde kurulmuş ve 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesine bağlanmıştır. 1992 yılından bu yana Kocaeli Üniversitesi bünyesinde öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini sürdürmektedir.

Jeofizik Mühendisliği yerkürenin fiziksel alanındaki değişimleri ölçerek yer içinin bilinmeyenlerini çözmeye çalışan bir bilimdir. Yeraltı kaynaklarının aranmasında etkin yöntemler kullanarak ülke kalkınmasında önemli katkılar sağlar. Depremlerin oluşum süreçlerini inceler ve deprem konusunda temel afet bilincinin oluşturulmasında rol oynar.

Jeofizik Mühendisliği lisans programında 4 yıllık orgun öğretim verilmektedir. Öğretim dili Türkçe olmakla birlikte, öğrenciler isteğe bağlı olarak bir yıl boyunca İngilizce hazırlık öğretimi almaktadırlar. Öğrenciler, üniversitemizin Matematik, Fizik, İnşaat Müh., Çevre Müh., Jeoloji Müh. ve Harita Müh. bölümlerinde Çift Anadal Programlarına (CAP) kayıt yaptırabilmektedirler. Ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki anlaşmalı üniversitelerle öğrenci değişim programlarına (FARABI ve ERASMUS) katılabilmektedir.